Cukkinivirág, töltve
2011.10.01. 18:42
Szerző: Jacques de Molay
Ennek a posztnak van két kvázi-előzménye. Jó, nem két, hanem sok előzménye van, de maga a cukkinivirág, töltve megjelent már egy igazi posztban, fénykép alakjában, illetve az a hely, ahol a legjobban csinálják (a nyuszis néni, Xerokambosban, a Creta Sun tavernában) sok posztot…
A hamburger adja
2011.08.06. 19:43
Szerző: Jacques de Molay
Van ez a hamburger-adó nevű dolog, ami egyfelől igen jó dolog, másrészt teljesen idióta a neve. Persze, értem én, hogy a McDonald's-os, fél óráig szavatos zsemlében elhelyezett gyanús húspogácsa és az ízfokozott szószokkal leöntött, szottyasztott zöldség megérdemli a magasabb…
25 komment
Címkék: hamburger zsemle ketchup
Rómától Rómáig
2011.01.09. 15:10
Szerző: Jacques de Molay
A rizs, ellentétben a garummal, nem volt használatos az ókori Rómában, Apicius legalábbis nem említi. A garum viszont kikopott az itáliai alapanyagok közül a XV. századra, amikorra a rizs elterjedt, ezért a mai poszt maga a tömény, ízfokozott anakronizmus. A mai poszt ugyanis…
Oldalas
2010.10.23. 16:24
Szerző: Jacques de Molay
Ritkán szoktam túlgondolni a kajákat, amiket készítek, ez viszont egy olyan "klasszikus", amely csak egy (vagy több) csavarral lesz blog-képes. A hús + párolt káposzta az nevezhető…
Rókagomba-leves
2010.08.28. 18:55
Szerző: Jacques de Molay
Kicsit nehezen indul újra az én részvételem a blogban, bár már dezájnt csináltam... Legyen hát a hosszú ideje első (villám)poszt egy abszolút szezonétel: rókagomba-leves. A rókagomba a…
Utolsó kommentek